Select Page

رئیس مرکز تحقیقات بتن(متب) با اشاره به معرفی چهره های برتر و پروژه های منتخب بیست و چهارمین همایش سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن (ACI) شاخه ایران، گفت: کمیته راهبردی بتن کشور با تشکیل “شورای توسعه استراتژی بتن ایران” (شتابا) از 24 سال گذشته چشم انداز ارتقای کیفیت بتن را در ایران به صورت مستمر پیگیری کرده است.

«مصطفی احمدوند» در بیست و چهارمین همایش ملی سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن (ACI)شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن (متب) افزود: در این شورا با تمرکز، هم اندیشی و هم گرایی راهبری صنایع مختلف ساختمانی درجهت تدوین استراتژی صنعت ساخت و سازهای بتنی در کشور، نمایندگانی از سازمان نظام مهندسی، اساتید دانشگاهی، رهبران و پیشکسوتان صنعت ساخت و ساز، مهندسان عمران، سندیکای پیمانکاران، جامعه مهندسین مشاور ایران، انجمن علمی مهندس بتن و سازه های بتنی ایران، موسسه استاندارد تهران، شهرداری تهران، انجمن تولید کنندگان افزودنی های شیمیایی بتن، انجمن تولید کنندگان بتن آماده، انجمن تولیدکنندگان سنگدانه، انجمن تولید کنندگان سیمان در مرکز تحقیقات بتن ایران حضور دارند تا همواره برای ارتقای کیفیت بتن آماده و ساخت و ساز بتنی در کشور راهکارهای علمی و کاربردی ارائه دهند تا بتن ایران از فناوریهای جدید کشورهای پیشرفته در این خصوص عقب نماند.
وی تاکید کرد: هدف شورای توسعه استراتژی بتن ایران (شتابا) این است که در کشورمان بتن با کیفت تولید شده و در جهت ارتقای کیفیت مناسب در ساخت سازهای با دوام مقاوم در برابر زلزله، انفجار، آتش سوزی، سیل و پایداری فرونشست و فروچله های زمین با استفاده از فناوری های نوآورانه همواره مورد توجه قرار گیرد تا فاصله تولید بتن ایران با کشورهای توسعه یافته و پیشرفته جهان کمتر شود.
دبیرانجمن بین المللی بتن ایران تاکید کرد: این شورا طی 24 سال گذشته جلساتی مستمری را برگزار کرده است تا با بررسی مشکلات و مسایل در حوزه ساخت و سازها و سازه های بتنی، حساسیت ها را مشخص و اقدامات لازم را به عمل آورد.

** مقاومت بتن در برابر زلزله از هدر رفت منابع جلوگیری می کند
رئیس مرکز تحقیقات بتن(متب) اظهارداشت: افزایش دوام و مقاومت بتن در برابر زلزله و بلایای طبیعی، جلوگیری از هدر رفت منابع از مهم ترین راهبردهای انجمن بتن ایران است تا با پیوند صنعت و دانشگاه و جامعه بتوانیم با مهارت اندوزی تکنیک های فنی از ظرفیت های تکنسین های تعلیم دیده، با صلاحیت و ماهر در صنعت ساختمان به خوبی استفاد شود.
احمدوند از خلاء تکنسین های فنی در حوزه ساخت و ساز کشور ابراز نگرانی کرد و افزود: امروزه در حوزه ساخت و ساز و پروژه های عمرانی، بزرگترین خلاء ما نبود تکنسین های فنی شایسته، تعلیم دیده و با صلاحیت است و برای پر کردن این خلاء باید تمام تلاش خود را در الزامی کردن استفاده از تکنسین در بخش تولید بتن و ساخت و ساز بتنی بکار ببریم.
وی در حوزه ساخت و ساز بر ضرورت قانونی شدن اشتغال و استفاده از تکنسین اجرایی متخصص، تعلیم دیده، شایسته و صلاحیتدار تاکید کرد وافزود: بدون شک استفاده از تکنسین های فنی، اجرای مقررات ملی ساختمان و رعایت استانداردهای ملی اجباری 6044، افزایش عمر مفید ساختمانها در ایران و صنعت ساخت و ساز را در کشور تسهیل خواهد کرد.
رئیس مرکز تحقیقات بتن(متب) بیان کرد: در بیست وچهارمین همایش ملی سالانه انجمن علمی بین المللی بتن (ACI) شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن (متب) ضرورت آموزش نیروی انسانی به ویژه تعلیم مهارت های اجرایی فنی برای تربیت مهندسان حرفه ای و تکنسین های متخصص، شایسته و صلاحیتدار مورد بررسی قرار گرفت تا ضمن انعکاس این مساله مهم در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی موضوع به صحن علنی مجلس برود تا پس از تصویب، در پروژه های بزرگ عمرانی و ساخت وسازهای کشور از تکنسین های تعلیم دیده و شایسته فنی الزاما استفاده شود.

** ضرورت اهتمام نظام آموزشی برای تربیت تکنسین های با صلاحیتدار
وی با بیان اینکه باید نظام آموزشی کشور برای تربیت تکنسین های با صلاحیت اهتمام ویژه ای داشته باشند، گفت: با ظهور تکنولوژی های نوآورانه امروزی، تکنسین یک شخص دارای مدرک کاردانی و یا یک کارگر آموزش دیده از سازمان فنی و حرفه ای نیست، بلکه فردی که در دروه های آموزش عالی دوساله محدود نظری و عملی تخصص تکنولوژیکی، مهارت های خاصی را بدست آورده که شایسته آن تخصص و دارای با صلاحیت است که از الزاما از تمام مراحل اجرایی ساخت و ساز مطلع نیست ولی فقط مهارت اجرایی خاصی را تعلیم دیده تا با استفاده از مهارت و تخصص در تولید بتن کیفی ساخت وساز های بتنی در برابر زلزله از پایداری لازم برخوردار شوند.
احمدوند افزود: استفاده از تکنسین های فنی، اجرای مقررات ملی ساختمان و رعایت استانداردهای ملی اجباری 6044INSO ، به افزایش عمر مفید ساختمانها در ایران و صنعت ساخت و ساز در کشور کمک خواهد کرد و هدف نهایی ما از برگزاری این همایش ارتقا کیفیت بتن و ساخت وسازهای بتنی و تامین منافع مردم در صنعت ساختمان سازی است.
رئیس انجمن علمی بین المللی بتن شاخه ایران در این همایش گفت: وقتی که بتن از کیفیت و مقاومت مناسب و کافی برای هر سازه خاص برخوردار شود ایمنی و صرفه جویی در حوزه ساخت و ساز افزایش قابل توجهی پیدا می کند و در صورتی که بتن آماده می خریم باید از کیفیت آن توسط تکنسین های پروژه اطمینان حاصل شود.
«جواد برنجیان» افزود: خوشبختانه در 24 سال گذشته این همایش هرسال پر بار تر از سال گذشته برگزار شده و هدف ما از برگزاری این همایش پیوند دانشگاه با صنعت و جامعه و برای ارتقا کیفیت تولید بتن آماده در ایران است و این خدمتی بزرگ به مردم و کشور است.
وی بیان کرد: همیشه خرد جمعی بر بهبود امور بوده و در این خرد جمعی شاهد نوآوری و ایده های جدید هستیم و تربیت نیروی انسانی تکنسین با صلاحیت که در بسیاری از کشورهای جهان در حوزه ساخت و ساز جایگاه مناسبی دارد و در کشورمان این خلاء نیروی انسانی متخصص و مورد نیاز به خصوص در زمینه تولید بتن و ساخت و سازهای بتنی باید برطرف شود.
در مراسم افتتاحیه جشنواره کنفرانس ملی بتن و زلزله، « پرفسور لوک اسنل » رییس کمیته بین المللی بتن ACI و عضو هیات علمی دانشگاه ادواردزویل ایالت ایلینویز امریکا و عضو هیات علمی دانشگاه علوم و توسعه پایدار آریا حمایت خود را از برگزاری این کنفرانس اعلام و بر برگزاری مستمر کلاس های آموزشی در خصوص روسازی دال های بتنی تاکید کرد.
« بیژن نعمت الهی» در ادامه این همایش از دانشگاه سوینبرن استرالیا در خصوص بتن ریزی با چاپگر سه بعدی در خصوص آخرین فناوری های روز جهان در این زمینه ، مقاله علمی و پژوهشی خود را در بیست و چهارمین همایش ملی سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن (ACI)شاخه ایران و کنفرانس ملی بتن و زلزله مرکز تحقیقات بتن (متب) برای شرکت کنندگان ارائه و در ادامه این همایش اکبر ابراهیمی از مرکز تحقیقات بتن، کارگاه آموزشی دستاوردها و نوآوری های حوزه ساخت وسازهای بتنی خود را برگزار کرد.

** میزگرد تخصصی ضرورت قانونی شدن اشتغال واستفاده از تکنسین های ماهر
همچنین میزگرد تخصصی ضرورت قانونی شدن اشتغال و استفاده از تکنسین های اجرایی متخصص، شایسته و صلاحیتدار با حضور دکتر حمزه شکیب عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران و استاد دانشگاه تربیت مدرس، مهندس علی اصغر گلسرخی رئیس هیات امنای تحقیق و توسعه و احداث انرژی، دکترایرج گلابتونچی عضو هیات مدیره و دبیر سندیکای شرکت های ساختمانی و مصطفی احمدوند رئیس مرکز تحقیقات بتن(متب) و دبیر انجمن بین المللی بتن ایران و رییس دانشگاه علوم و توسعه پایدار آریا برگزار شد.
بیست و چهارمین همایش ملی سالیانه انجمن علمی بین المللی بتن (ACI)- شاخه ایران وکنفرانس ملی بتن و زلزله مرکزتحقیقات بتن(متب) با حضور کارشناسان، متخصصان بتن و زلزله، اساتید و دانشجویان روزهای ۵ و ۶ دی ماه سال جاری در مصادف با روز ایمنی در برابر زلزله و سالروز پردیس فنی و مهندسی شهید عباسپور تهران برگزار شد.

** معرفی چهره های برتر و پروژه های منتخب
در پایان این همایش از اقدامات 1. مهندس علی آزاد دبیر انجمن شرکت های راهسازی ایران ۲. مهندس قباد چوبدار مدیرعامل آباد راهان پارس ۳. مهندس محمدرضا حسینی ۴. مهندس علی اکبر زحمتکش رئیس هیات مدیره شرکت شهران سازه ۵. مهندس گیتی سیف اللهی مدیر عامل شرکت کیسون ۶. مهندس محمد سیفی راد رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مهندسی پروژه های آب و نیروی ایران (پانیر) ۷. دکتر محمود مسعود سمیعی نژاد مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت سرمایه گذاری بانک پارسیان ۸. دکتر حمزه شکیب عضو هیات مدیره سازمان نظام مهندسی استان تهران ۹. مهندس شاهوردی فرینا مدیر عامل و عضو هیات مدیره شرکت ساختمانی تیراژ ۱۰. دکتر فرامرز صارمی راد مدیر عامل مشاور ایران بن ۱۱. دکتر محمودرضا طاهری مدیر کل سابق اداره کل استاندارد استان تهران ۱۲. مهندس علی اکبر معتضدی مدیر عامل و رئیس هیات مدیره شرکت نامیکاران با اهدای تندیس و لوح تقدیر از چهره های منتخب صنعت ساختمان کشور تقدیر شد و از خدمات مهندس بهمن اسدی به عنوان فعال انجمن بتن ایران نیز تقدیر ویژه ای به عمل آمد.
همچنین از تلاش های دکتر مرتضی حسینعلی بیگی رئیس موسسه آموزش عالی غیرانتفاعی راه دانش بابل، بعنوان عضو مادام العمر انجمن به پاس ۲۵ سال همکاری مستمر با انجمن بین المللی بتن (ACI) شاخه ایران قدردانی و از خدمات زنده یاد پروفسور علی اکبر رمضانیان پور ( استاد دانشگاه صنعتی امیرکبیر) تجلیل شد.

** معرفی پروژه های منتخب بیست و چهارمین کنفرانس ملی بتن و زلزله در سال 1400
همچنین در این کنفرانس علمی از پروژه های عمرانی احداث سد و سازه های جانبی باغان، توسط شرکت آب منطقه ای بوشهر با پیمانکاری شرکت بورنام و مهندسین مشاور آبساران، احداث پل آریا چای توسط وزارت راه وشهرسازی با پیمانکاری شرکت ویسا و مهندسین مشاور پاسیلو و مهندسین مشاور هگزا ، احداث تقاطع غیر همسطح شهید حاج قاسم سلیمانی توسط شهرداری اصفهان با پیمانکاری سازمان عمران شهرداری اصفهان و مهندسین مشاور پارتاک نونگر ، پروژه نصب آب شیرین کن 200 هزار متر مکعبی بندرعباس، توسط شرکت مهندسی توسعه آب آسیا با پیمانکاری شرکت آب محیط زیست کیسیون و مهندسین مشاور آب و محیط خاورمیانه و طراحی و اجرای تونل انتقال آب آزاد توسط شرکت توسعه منابع آب و نیروی ایران با پیمانکاری شرکت فرآب – نیمرخ و مهندسین مشاور آبان پژوه و مهندسین مشاور تحکیم کاو به عنوان پروژه های منتخب بیست چهارمین کنفرانفس ملی بتن و زلزله سال 1400 با اهدای تندیس و لوح تقدیر قدردانی شد.
در آخرین روز این همایش، از تدوین مقاله علمی طرح اختلاط بتن سبک خود تراکم بر اساس چگالی تراکمی و ضخامت لایه ملات و از تلاش های میر وحید حسینی، پرویز عبادی و ویدا خاکی در این خصوص از دانشگاه آزاد اسلامی، واحد شهرقدس به عنوان برترین مقاله امسال تقدیر شد.
تاثیر استفاده از افزودنی خاکستر لجن (SSA) تصفیه خانه فاضلاب شهر بجنورد به لحاظ تغییرات در مشخصات مکانیکی، دوام و پایداری بتن، علی مفاخری از دانشگاه بجنورد به عنوان برترین پایان نامه این همایش معرفی شد.
شایان ذکر است، همزمان با برگزاری این همایش، مسابقات ملی بتن دانشجویی در ۱۰ گرایش با حضور ۳۷ تیم شرکت کننده شامل تیم های از دانشگاه های سراسری کشور، دانشگاه آزاد، دانشگاه های غیرانتفاعی و فنی و حرفه ای طی روزهای 5 و 6 دی ماه برگزار و در مجموع ۶ پروژه بتنی، ۱۶ مقاله و ۲ پایان نامه نیز در این کنفرانس ارایه شد.

منبع خبر: پایگاه خبری فی‌نیوز